0648642932          info@insig-systeemtherapie.nl        

Jaartraject: Efficiënt je verleden verwerken

Nog dagelijks worstel je met je jeugd die verre van makkelijk was.
Herken je dit?

Van buiten ben je blij en opgewekt Altijd bereid klaar te staan voor anderen. Hoe anders is het van binnen waar altijd dat alles overschreeuwende, kritische geluid te horen is. 
 

Die stem die alles wat goed lijkt te gaan onderuit haalt door te zeggen:

 

Je verdient het niet! Wat weet jij er nu van? Jij kunt niks, je bent het niet waard, niet goed genoeg en ga zo maar door.

 

En wanneer er dingen fout gaan, is daar opnieuw dat kritische geluid, die beschuldigende stem het is jouw schuld. Je had nog veel meer je best moeten doen.

 

En altijd dat gevoel van angst, van schuld en schaamte. Bang om mensen teleur te stellen. En om dat te voorkomen heb je een extreem gevoel van verantwoordelijkheid ontwikkeld en laat je keer op keer over je grenzen gaan. Nee zeggen tegen de ander is geen optie.

 

Maar hoe je ook probeert er te zijn voor de ander, het is nooit goed genoeg, 

 

Je weet diep van binnen wel waar dit allemaal vandaan komt. Je voelde je als kind vaak alleen, hoe goed je ook je best deed, je werd niet gezien en jij? Jij ging nog meer je best doen in de hoop dat je dan wel gezien werd door je ouders.

 

En ondertussen loop je jezelf voorbij.

 

Het is tijd dat jij die zware rugzak vol overtuigingen, negatieve gevoelens en verantwoordelijkheden loslaat, voor jezelf en niet in de minste plaats voor je kinderen

Het is tijd dat jij op de eerste plaats komt! Dat begint met erkennen dat je jeugd niet makkelijk is geweest. Te stoppen met je best doen voor die ander. vanuit de stille hoop gezien te worden.                   

Je kunt die ander niet redden, niet veranderen. 
 

Wat je wel kunt is jezelf helpen

 

Dat jij jezelf kunt ontwikkelen naar de beste versie van jezelf. Zonder je druk te hoeven maken om anderen. Je weet wat ik bedoel. Je talent inzetten voor dat wat jij belangrijk vindt. Want er zit zo veel meer in je dan dat je nu kunt laten zien. Het is tijd voor een nieuwe start, misschien weet je al wat je wilt, maar ben je onzeker over hoe en bang om die start te maken.

 

Je blijft gedrag herhalen als je de dingen die niet goed zijn geweest niet repareert


In 8 sessies kom je tot de ontdekking wie je bent en wat je allemaal kunt. Je ontdekt dingen die je wellicht niet voor mogelijk had gehouden. Ik help je op jezelf te vertrouwen, om de volgende stap te zetten. Het durven aanpakken en ook loslaten van die zware rugzak vol overtuigingen, verantwoordelijkheden en opgelegde regeltjes. Zodat er ruimte komt voor positieve en fijne dingen. Vervolgens gaan we inzoomen op die positieve dingen, op je talenten wat is je verlangen, je grootste wens. En hoe kun je die waarmaken? Niet alleen het roer gaat om, we gaan koers bepalen en houden. 

 

Want hé, dit is jouw leven. Jij staat aan het roer!  

 

Zonder oordeel en in een veilige setting gaan we samen jouw uitdagingen aan. Je hoeft het niet langer alleen te doen. En aan het eind van het traject ben je verwonderd over het resultaat. Dat beloof ik je. 

 

Aan het einde van het traject:

 

  • Ben jij die  moeder, die fijne partner en vriendin, die eerst goed voor zichzelf zorgt en daarmee ook voor hen. Daarin maak jij een gezonde afweging voordat je iets toezegt en doe je alleen de dingen waar jij zelf ook achter staat.

 

  • Voel jij je écht sterk, want je weet waar jouw kracht ligt. Je pakt de taken en klussen op die bij je passen, maar niet meer dan je aan kunt. Wel de buurtbarbeque, maar het uitje naar de Efteling mag een ander organiseren.

 

  • Geef je aan als iets je even te veel wordt, of als je je ergens onzeker over voelt. Dat laten zien en je toch niet klein voelen: wauw, wat voel je dán je kracht!' 
    Maakt je hart een sprongetje, als iemand je een compliment geeft en zeg je vanuit je hart; Dank je wel! Waardeer je het als iemand je helpt, zonder daar meteen iets voor terug te moeten doen. Het voelt fijn om dingen samen te doen.

 

  • Vind je het fijn even je hart te luchten en je gevoel te delen bij je partner je vriendin of een collega als jij een off-day hebt. Lekker even stoom afblazen, zoals de ander dat ook bij jou mag doen. Even die arm om je schouder. Je bent dankbaar dat er mensen zijn waar je bij terecht kunt.\

 

  • Je laat je leiden door een positief stemmetje in je hoofd. Dat je stimuleert, motiveert en waardeert. Deze stem geeft je zelfvertrouwen en lef om de stappen te zetten die je graag wilt zetten. Altijd met een gezonde dosis reflectie.

 

  • Steek jij je tijd en energie in de dingen die jij belangrijk vindt. Waar jij een passie voor hebt. Dit zorgt ervoor dat jij energie krijgt van de dingen die je doet.

 

  • Leid jij je eigen leven dat geeft je een diep gevoel van geluk. Jij hebt een duidelijk doel voor ogen. Jij bepaalt de koers en verandert alleen van koers als jij dat zelf wilt.

Wanneer allebei je ouders belast zijn met een trauma heb je meer nodig, dan wanneer een van de ouder belast is met een minder groot verhaal. Daarom bepalen we vooraf samen met jou wat jij persoonlijk nodig hebt. Zo ontstaat er een traject op maat. Dit kan betekenen dat je een traject nodig hebt van 6, 8 of 10 sessies van 2 uur.

 

Een traject voor jou op maat


Ik werk met jou verspreid over een periode van 3 of 6 maanden of verspreik over  een jaar (met de mogelijkheid online te werken). Hierbij combineer ik mijn kennis als psycholoog met een holistische aanpak. Mijn specialisaties zijn: opstellingen, innerlijk kind werk en hypnose.

 

Praktische oefeningen en visualisaties en meditaties om thuis mee aan de slag te gaan

 

Wekelijks een contact mogelijkheid per mail/app   

                                                                                                                  

Naast de  individuele sessies mag je twee keer deelnemen als representant

aan de workshop familieopstellingen.                                                   

                                                                            

De investering voor dit waardevolle traject is

 

3 maanden traject 6 sessies van 2 uur 1.440,- incl. BTW


Met de mogelijkheid te betalen in 3 termijnen van 480,-

 

Half jaar traject 8 sessie van 2 uur 1.920,- incl. BTW

Met de mogelijkheid te betalen in 4 termijnen van 480,-

 

Jaartraject 10 sessies van 2 uur 2.400,-

Met de mogelijkheid te betalen in 5 termijnen van 480,-

 

Het is mogelijk een gedeelte van de kosten af te trekken van de belasting. Ook zijn werkgevers vaak bereid geheel of gedeeltelijk bij te dragen in de kosten. Indien je een pgb hebt (wlz of jeugdwet) is vergoeding ook mogelijk.

 

Flexibele counseling

Het is mogelijk om een consult in te plannen in de avonduren en of weekend.

 

Afzeggingen
Alle sessies zijn op afspraak. Kan een afspraak niet doorgaan? Laat dit minimaal 24 uur van tevoren weten. Bij tijdige afzegging hoef ik de afspraak niet in rekening te brengen.

 

Aangesloten bij 

 

Insig


     0648642932

  info@insig-systeemtherapie.nl

    70686963

Copyright © 2023 Insig