Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Systemisch werken

Je bent een individu, een uniek persoon die in verbinding staat met vele personen om je heen. Zo ben je verbonden met de familie waaruit je komt en ook misschien met het gezin dat je nu vormt, de collega’s en leidinggevende(n) binnen je werkkring, de vereniging waarvan je lid bent, of met andere systemen.

Hoe een systeem werkt is te vergelijken met een machine. Als alle schroefjes en knopjes van de machine goed zitten en in perfecte staat zijn, dan loopt de machine optimaal. Maar wat als een onderdeel van de machine verkeerd zit, weg is, of beschadigd is? Afhankelijk van de impact op de gehele machine, kan de machine dan vastlopen, haperen, een tijdje blijven draaien en vervolgens alsnog uitvallen. Zo is het ook met systemen. Als door een taboe iets er niet mag zijn, als door een trauma iemand vanuit je systeem is beschadigd, heeft dit invloed op het gehele systeem.

Als toegepast psycholoog, gespecialiseerd in systemisch werken, richt ik me op het bewustzijn en het inzichtelijk maken van jouw plaats in jouw systemen en wat dit doet met jouw gedrag. Ik maak hierbij gebruik van opstellingen en diverse therapievormen.

 

                                           

aangesloten bij 

   

KvKnr 70686963

Insig systeemtherapie
Copyright © 2020 Insig systeemtherapie