Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 
 

INSIG Systeemtherapie

Familieopstellingen zijn dertig jaar geleden herontdekt door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger. Hij was als missionaris actief in Zuid-Afrika en maakte daar kennis met de familiebanden van de Zoeloes. Hij ontdekte dat gebeurtenissen binnen families generaties lang kunnen doorwerken en hoe belangrijk de onderlinge verhoudingen binnen families zijn.

 

Inzicht vormt de basis van systemisch werken met opstellingen. Inzicht in onderliggende patronen, inzicht in energieën tussen leden van het systeem en inzicht in de invloed van dat al op het eigen gedrag en de persoonlijke ontwikkeling en groei.

Inzicht is in het Afrikaans: ‘INSIG’.

INSIG Systeemtherapie gaat samen met jou op zoek naar inzicht in vastgeroeste patronen, waardoor je dagelijkse gedrag wordt beïnvloed. Waarom gedraag jij je zo? Wat zit hierachter? Deze vragen gaan we samen beantwoorden, zodat je waar je last van hebt, kunt ombuigen naar gedrag dat jou energie geeft.

 
 

Over Gera de Jong

Al sinds de basisschool ben ik gefascineerd door het mensen en hun gedrag, omdat ze zo verschillend en uniek zijn. Deze fascinatie vormt de rode draad in mijn leven.

Wat ik interessant vind aan mensen is wat hen beweegt, hoe ze zichzelf zien en naar anderen kijken. Het is boeiend te ontdekken hoe zij ieder op hun eigen manier omgaan met tegenslagen en teleurstellingen. Tevens beschikt ieder mens over een enorme veerkracht wanneer het leven tegenzit.

Vanuit mijn interesse in mensen heb ik in mijn loopbaan altijd gekozen voor mensgerichte beroepen. Ik heb ervaring in zowel het bedrijfsleven als in de zorg en kan me makkelijk bewegen in elk segment. Op dit moment ben ik naast zelfstandig Toegepast Psycholoog werkzaam bij 113Zelfmoordpreventie en Gevangenenzorg Nederland. Co-trainer bij UNLP opleidingen familieopstellingen en systemisch werk.

Toegepaste Psychologie

Ik heb de studie Toegepaste Psychologie afgerond bij ISBW Hogescholen. In ben toegetreden tot de Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologen. Als geaccrediteerd Toegepast Psycholoog kijk ik samen met mijn cliënten naar mogelijkheden die leiden tot persoonlijke groei. Door de situatie met een open blik te benaderen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten. Daarnaast heb ik de zowel de basis als de verdiepings opleiding familieopstellingen gedaan bij UNLP. Daarnaast heb ik daar ook de opleiding systemisch kinder en jongeren coach succesvol afgerond. Deze opleidingen zijn geaccrediteerd door de beroepsorganisatie BATC. Tijdens de opleding systemisch kinder en jongeren coach ben Ik opgeleid door Ingrid Dykstra. Zij is een internationaal gerenommeerd systemisch gezins- en familietherapeut. Zij leidt in Hamburg een eigen instituut voor advies, therapie en ondersteuning van kinderen en ouders en heeft al verschillende publicaties op dit terrein op haar naam staan.

Sinds 2019 ben ik coach naast Ingrid Dykstra bij de opleidingen van UNLP m.b.t systemische werk/opstellingen 

Mijn werkwijze is vooral vanuit systemisch perspectief. Hierbij kan ik gebruik maken van opstellingen.

Een opstelling is een ruimtelijke weergave van bijvoorbeeld je familie of de organisatie waarin je werkt. Een opstelling kan worden gedaan in een groep (met representanten) of individueel (met poppetjes, vloerankers )

 
 

                                           

aangesloten bij 

   

KvKnr 70686963

Insig systeemtherapie
Copyright © 2020 Insig systeemtherapie