Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Counseling

Individuele Counseling

Tijdens individuele gesprekken gaan we kijken waar je tegen aanloopt en wat je hulpvraag is. Op basis daarvan gaan we onderzoeken wat je nodig hebt. Daarnaast gaan we samen aan de slag om jouw gevoelens, gedachten en gedrag inzichtelijk te krijgen. Vanuit systemische werk onderzoeken we welke onderliggende patronen er zijn die jouw gedrag beïnvloeden. Vanuit die bewustwording kun je belemmerende patronen en gedrag ombuigen stimulerende overtuigingen en gedrag.

Counseling kinderen

Samen met kind-en de ouder- gaan we op zoek naar de oorzaak achter bepaald gedrag of gevoel. Ik ga uit van de kwaliteiten, talenten en de mogelijkheden van het kind. Tijdens de gespreksmomenten gaan we 'samen stappen zetten" om eigen kwaliteiten te (her)ontdekken. We gaan aan de slag om inzicht te verkrijgen in eigen gevoel, gedachten en gedrag en de omgeving.

Systemische begeleiding in het gezin

Het uitgangspunt tijdens de begeleiding is dat iedereen binnen het gezin de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Uitgaande van de kracht van ieder gezinslid en hun verschillende rollen, bouwen we samen aan een steviger fundament. Een gezin is namelijk een dynamische omgeving, waarin het afstemmen op elkaar een flexibele houding vereist van iedereen.  Insig biedt begeleiding en ondersteuning op maat aan /bij :

  • omgang met kinderen met sociaal-emotionele en/of psychiatrische problematiek.
  • omgaan met opvoedingsproblemen of vraagstukken. 
  • Herstel van ouder-kindrelatie: de communicatie weer op gang helpen.
  • het proces waarin de ouder(s) hun rol kunnen pakken als ouder(s) en het kind weer kind kan zijn.
  • stagnatie in een van de ontwikkeltaken van het kind/ adolescent

 Individuele opstelling

Heb je het gevoel dat de de stap om mee te doen in een groep te groot is dan kan  ik je ook prima één op één begeleiden. Een individuele opstelling werkt op dezelfde manier als een familieopstelling, Met dat verschil dat de representanten worden vervangen door poppetjes of vloerankers. Een individuele opstelling geeft je inzicht. Vaak voel je de belemmering of blokkade wel maar kun je met je hoofd niet begrijpen wat er speelt. Een individuele opstelling geeft je inzicht in dat wat er op een diepere laag speelt.

Je brengt een vraag in waar je op dat moment mee worstelt dat kan van alles zijn: vragen als ik wil me vrij voelen, het lukt me niet mijn grens aan te geven. Ik heb voortdurend last van een angst of schuldgevoel, ik voel me leeg,  ik word soms zomaar boos of verdrietig.

Tijidens de opstelling wordt jou innerliijk beeld neergezet/gelegd. Het beeld dat jij hebt van de relatie m.b.t. een familielid een collega, maar dat kan ook zijn m.b.t. een gevoel.  Je innerlijk beeld wordt zo zichtbaar. Vanuit dat perspectief gaan we kijken waar jou gevoel, blokkade, klachten vandaan komen. Je kijkt als het ware naar je eigen situatie.

Door op een afstand naar de situatie van vroeger of nu te kijken kun je er doorgaans anders naar kijken. Dat geeft inzicht en vaak ook heling.

Een individuele opstelling helpt je 

  • inzicht te krijgen in wat nodig is is m.b.t. geluk, werk en relaties.
  • weerstand overwinnen en om te zetten naar leerstand
  • vanuit inzicht en verbinding te kiezen voor daadwerkelijke verandering
  • het verleden erkennen en loslaten, om jezelf vrij te maken om stappen te zetten
  • je innerlijk kind te omarmen.

Digitale counseling


Bij regelmatig gebruik van counseling is digitaal contact/nazorg per Whats`app of mail inbegrepen.

Wanneer een sessie niet door kan gaan, dient deze minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd, graag telefonisch of per mail. In andere gevallen wordt de voor u of uw kind gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Outdoor counseling 

Ik bied ook consulten aan waarbij we de natuur in trekken en tijdens een wandeling een gesprek hebben. Voordelen van outdoor-counseling zijn dat je door beweging helderder en frisser kunt denken. Tijdens een wandeling is er minder oogconctact.  Dit kan prettig zijn wanneer een cliënt een moeilijk thema wil bespreken. Bij voorkeur werk ik afwisselend met outdoor counseling.  

Mediation.

Waar mensen leven of werken met elkaar, ontstaat regelmatig de behoefte aan een oplossing. Mediation is een vorm van -conflict-oplossing . Ik begeleid de partijen bij het zoeken naar een oplossing voor hun conflict. Ik stel me hierin ten alle tijde onafhankelijk op.

Flexibele counseling

Het is mogelijk om een consult in te plannen in de avonduren en of weekend.

Afzeggingen

Alle consulten zijn op afspraak. Kan een afspraak niet doorgaan? Laat dit minimaal 24 uur van tevoren weten. Bij tijdige afzegging hoef ik de afspraak niet in rekening te brengen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact met mij opnemen

.

 

                                           

aangesloten bij 

   

KvKnr 70686963

Insig systeemtherapie
Copyright © 2020 Insig systeemtherapie