Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Blog

Regelmatig plaats ik blogberichten met het laatste nieuws uit het werkveld. Klik op één van de items voor de complete tekst.

We zijn genoeg en hebben genoeg

1 week geleden

Angst voor het duister, werpt een schaduw op geluk We zijn van nature angstig en we weten ons vaak geen raad met kwetsbaarheid. Onze angst en kwetsbaarheid uit zich vaak als een gevoel van schaarste. Op het moment dat je intens geluk ervaart kan dit geluk overschaduwt worden door de gedachte dat het zomaar voorbij kan zijn. Angst voor het duister, werpt dan een schaduw op geluk, waardoor je jezelf niet toestaat voor de volle 100% te genieten van het geluk.

Lees verder

Wij zijn flexibeler dan we denken.

2 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

Wat kan er veel gebeuren in de natuur in een week tijd. Vorige week nog stonden we goed en warm ingepakt op het ijs, vandaag op de fiets genietend van de stralende zon. Fascinerend eigenlijk hoe makkelijk wij als mensen maar vooral ook de dieren meebewegen met de weersomstandigheden. Heb je ooit een groep eenden bezig gezien hun woonkamer ijsvrij te maken? Het zegt iets over onze flexibiliteit! Ons vermogen mee te bewegen. We zijn flexibel en passen ons makkelijk aan als de weersomstandigheden daarom vragen

Lees verder

In een rotte mand kan iedere goede appel bederven.

5 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

Vaak wordt ons gedrag verklaard vanuit onze persoonlijkheidskenmerken zoals extraversie, introversie, vriendelijkheid, emotionele stabiliteit, ordelijkheid en openheid. Deze persoonlijkheidskenmerken hebben invloed op hoe iemand reageert in bepaalde situaties.

Lees verder

Niet langer een muur, maar een opening tot je hart.

5 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

Die hoge en veilige muur om je hart Iedereen heeft weleens een moment dat hij of zij de spreekwoordelijke muur optrekt. Een muur ter bescherming tegen een kwetsbaar stuk. Een muur waar je, je achter kunt verschuilen op de momenten dat het onveilig voelt. Die al je kwetsbaarheid bedekt. Een muur die de éen wat vaker optrekt dan de ander.

Lees verder

De juiste ordening aan tafel

5 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

Wanneer het eten iedere dag een strijd oplevert, onrust geeft kan het heel effectief zijn de juiste ordening aan te brengen. De juiste ordening geeft rust.

Lees verder

Lessen blijven zich herhalen tot je ze geleerd hebt

6 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

SOMMIGE DINGEN HEBBEN DE NEIGING ZICH TE HERHALEN Herken je dat? Heb jij in verschillende banen te maken gehad met dezelfde soort collega’s of managers. Waarin je tegen dezelfde problemen aan bent gelopen. Of merk je in relaties dat zich dezelfde problemen voordoen. In relaties kies je (vaak onbewust) voor dezelfde soort personen in je leven?In Je kunt het vol verbazing denken of hardop uitspreken, waarom beland ik iedere keer weer in deze situatie? Een situatie die je al vaker hebt meegemaakt. Het is een les, (of lessen) die zich blijft herhalen in verschillende vormen tot je de les geleerd hebt. Er zijn veel verschillende patronen en lessen.

Lees verder

Masterclass Kind uit balans

8 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

15.01.2020 geeft Ingrid Dykstra een masterclass.Tijdens de lezing 'kind uit balans' zal Ingrid dieper ingaan op de impact van het systeem op kinderen. Door middel van een oefening laat Ingrid de gasten de krachtige werking van systemisch werk ervaren✨. Ook zal ze een opstelling doen zodat gasten haar bijzondere werkwijze kunnen zien. En de krachtige werking van een opstelling kunnen ervaren.

Lees verder

Post traumatische groei

5 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

Slachtoffers van een trauma zeggen vaak ‘ik ben gebroken’ na die gebeurtenis. Het klopt een traumatische ervaring kan levens verwoesten en echt kapot maken. Het deel, het stuk dat kapot is zal nooit meer hetzelfde zijn, maar er kan wel een prachtige nieuwe creatie uit ontstaan. Een nieuw persoon. Dit noemen we posttraumatische grow (postraumatische groei) We kennen allemaal wel het post traumatische stress syndroom (PTSS). Maar Post traumatische Grow (PTG) is minder bekend.

Lees verder

Teken de petitie

1 jaar geleden | Update: 1 maand geleden

Teken de petitie om het systemisch werk op te nemen in het basispakket. https://tinyurl.com/y57y5llt

Lees verder

Leven in overvloed

1 jaar geleden | Update: 1 maand geleden

Onze Westerse cultuur is gebaseerd op tekort. We hebben een chronisch tekort aan alles. Zelfs onze economie is opgebouwd vanuit die gedachte. Immers hoe schaarser een product, hoe meer geld het waard is. Terwijl het leven veel relaxter is wanneer je leeft vanuit overvloed. Misschien zien we die relaxtheid wel terug bij de mensen in Afrika, waar armoede is en honger, en toch vertrouwen en geluk.

Lees verder

Het conflict tussen de wens, het verlangen en de werkelijkheid

1 jaar geleden | Update: 1 maand geleden

Het conflict tussen de wens, het verlangen, en de werkelijkheid lijkt een conflict waar mensen een leven lang mee worstelen. Het is een strijd tussen hoe we zouden willen dat het is en hoe het werkelijk is. En meestal is de werkelijkheid anders dan hoe we het graag zouden willen.

Lees verder

Het innerlijk kind in jezelf

5 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

Ieder mens is puur bij de geboorte onbevangen, vol levenslust en liefde.

Lees verder

Ben ik de ervaring die ik leef?

2 jaar geleden | Update: 1 maand geleden

Vanuit welke delen leef jij? Hoe een gezond psychisch deel kan afsplitsen in een overlevings en traumadeel.

Lees verder

Loslaten

2 jaar geleden | Update: 1 maand geleden

Wanneer je te maken hebt met gevoelens van angst, pijn, verdriet of boosheid ben je geneigd om op zoek te gaan naar ontspanning door een stevige wandeling, of door te proberen er niet aan te denken of als je er toch aan denkt, tegen jezelf te zeggen: ‘niet aan denken laat het los.’

Lees verder

Moeders en dochters

5 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

De relatie tussen moeders en dochters wordt gezien als de meest unieke, maar tevens meest complexe relatie die er bestaat tussen mensen. Een beladen relatie, vol ingewikkelde processen

Lees verder

Hoe bestrijd jij jou mol(len)

3 jaar geleden | Update: 1 maand geleden

Hoe ga jij om met problemen, tegenslagen of moeilijke situaties?

Lees verder

Wie is het 'zelf'die zelfmoord pleegt?

3 jaar geleden | Update: 1 maand geleden

Zelfmoord een onderwerp waar we liever niet over spreken.

Lees verder

Welkom op mijn nieuwe website

3 jaar geleden | Update: 1 maand geleden

Lees verder

de hoge en veilige muur om je hart

5 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

Grenzen stellen, hoe dan?

Lees verder