Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Blog

Regelmatig plaats ik blogberichten met het laatste nieuws uit het werkveld. Klik op één van de items voor de complete tekst.

Lessen blijven zich herhalen tot je ze geleerd hebt

7 maanden geleden | Update: 5 maanden geleden

SOMMIGE DINGEN HEBBEN DE NEIGING ZICH TE HERHALEN Herken je dat? Heb jij in verschillende banen te maken gehad met dezelfde soort collega’s of managers. Waarin je tegen dezelfde problemen aan bent gelopen. Of merk je in relaties dat zich dezelfde problemen voordoen. In relaties kies je (vaak onbewust) voor dezelfde soort personen in je leven?In Je kunt het vol verbazing denken of hardop uitspreken, waarom beland ik iedere keer weer in deze situatie? Een situatie die je al vaker hebt meegemaakt. Het is een les, (of lessen) die zich blijft herhalen in verschillende vormen tot je de les geleerd hebt. Er zijn veel verschillende patronen en lessen.

Lees verder

Masterclass Kind uit balans

5 maanden geleden

15.01.2020 geeft Ingrid Dykstra een masterclass.Tijdens de lezing 'kind uit balans' zal Ingrid dieper ingaan op de impact van het systeem op kinderen. Door middel van een oefening laat Ingrid de gasten de krachtige werking van systemisch werk ervaren✨. Ook zal ze een opstelling doen zodat gasten haar bijzondere werkwijze kunnen zien. En de krachtige werking van een opstelling kunnen ervaren.

Lees verder

Post traumatische groei

8 maanden geleden

Slachtoffers van een trauma zeggen vaak ‘ik ben gebroken’ na die gebeurtenis. Het klopt een traumatische ervaring kan levens verwoesten en echt kapot maken. Het deel, het stuk dat kapot is zal nooit meer hetzelfde zijn, maar er kan wel een prachtige nieuwe creatie uit ontstaan. Een nieuw persoon. Dit noemen we posttraumatische grow (postraumatische groei) We kennen allemaal wel het post traumatische stress syndroom (PTSS). Maar Post traumatische Grow (PTG) is minder bekend.

Lees verder

Teken de petitie

1 jaar geleden

Teken de petitie om het systemisch werk op te nemen in het basispakket. https://tinyurl.com/y57y5llt

Lees verder

Leven in overvloed

1 jaar geleden

Onze Westerse cultuur is gebaseerd op tekort. We hebben een chronisch tekort aan alles. Zelfs onze economie is opgebouwd vanuit die gedachte. Immers hoe schaarser een product, hoe meer geld het waard is. Terwijl het leven veel relaxter is wanneer je leeft vanuit overvloed. Misschien zien we die relaxtheid wel terug bij de mensen in Afrika, waar armoede is en honger, en toch vertrouwen en geluk.

Lees verder

Het conflict tussen de wens, het verlangen en de werkelijkheid

1 jaar geleden | Update: 9 maanden geleden

Het conflict tussen de wens, het verlangen, en de werkelijkheid lijkt een conflict waar mensen een leven lang mee worstelen. Het is een strijd tussen hoe we zouden willen dat het is en hoe het werkelijk is. En meestal is de werkelijkheid anders dan hoe we het graag zouden willen.

Lees verder

Het innerlijk kind in jezelf

1 jaar geleden

Ieder mens is puur bij de geboorte onbevangen, vol levenslust en liefde.

Lees verder

Ben ik de ervaring die ik leef?

1 jaar geleden

Vanuit welke delen leef jij? Hoe een gezond psychisch deel kan afsplitsen in een overlevings en traumadeel.

Lees verder

Loslaten

1 jaar geleden

Wanneer je te maken hebt met gevoelens van angst, pijn, verdriet of boosheid ben je geneigd om op zoek te gaan naar ontspanning door een stevige wandeling, of door te proberen er niet aan te denken of als je er toch aan denkt, tegen jezelf te zeggen: ‘niet aan denken laat het los.’

Lees verder

Moeders en dochters

2 jaar geleden

De relatie tussen moeders en dochters wordt gezien als de meest unieke, maar tevens meest complexe relatie die er bestaat tussen mensen. Een beladen relatie, vol ingewikkelde processen

Lees verder

Wie is het 'zelf'die zelfmoord pleegt?

2 jaar geleden

Zelfmoord een onderwerp waar we liever niet over spreken.

Lees verder

Welkom op mijn nieuwe website

2 jaar geleden

Lees verder

Hoepel out... Burn op

2 jaar geleden

Grenzen stellen, hoe dan?

Lees verder

Hoe bestrijd jij jou mol(len)

2 jaar geleden

Hoe ga jij om met problemen, tegenslagen of moeilijke situaties?

Lees verder

 

                                           

aangesloten bij 

   

KvKnr 70686963

Insig systeemtherapie
Copyright © 2020 Insig systeemtherapie