Familieopstellingen

Familieopstellingen

Je bent een individu, een uniek persoon die in verbinding staat met vele personen om je heen. Zo ben je verbonden met de familie waaruit je komt en ook misschien met het gezin dat je nu vormt, de collega’s en leidinggevende(n) binnen je werkkring, de vereniging waarvan je lid bent, of met andere systemen.

Hoe een systeem werkt is te vergelijken met een machine. Als alle schroefjes en knopjes van de machine goed zitten en in perfecte staat zijn, dan loopt de machine optimaal. Maar wat als een onderdeel van de machine verkeerd zit, weg is, of beschadigd is? Afhankelijk van de impact op de gehele machine, kan de machine dan vastlopen, haperen, een tijdje blijven draaien en vervolgens alsnog uitvallen. Zo is het ook met systemen. Als door een taboe iets er niet mag zijn, als door een trauma iemand vanuit je systeem is beschadigd, heeft dit invloed op het gehele systeem.

Tijdens een familieopstelling kijken naar hoe jou gezin van herkomst werkt. Staan de familieleden met elkaar in verbinding zodat de 'machine' goed draait of hapert er wat. Staan alle leden op hun plek en worden ze gezien. Of ontbreekt er iets. Of zijn er leden van de familie die te zwaar belast, dubbel zo hard werken omdat er een lege plek is.

Alles wordt uiteen gezet in het zogenaamde; 'veld' de plek waar de opstelling plaatsvindt. 

Het geeft je inzicht in de herkomst van je eigen gedrag, Gedrag waar je van af wilt maar wat steeds maar niet lukt. 

Deze inzichten die je krijgt tijdens een opstelling geven je de ruimte om nieuwe wegen te bewandelen.

In een veilige omgeving kun je een vraag inbrengen. Vervolgens kies je uit de aanwezige deelnemers iemand uit die een familielid representeert. Ook kun je een representant inbrengen voor bijvoorbeeld; je angst, je twijfel, de blokkade, enz..

De representanten voor bijvoorbeeld vader moeder, oma, angst nemen hun plek in het veld in. Vanaf deze plek geven zij terug hoe zij deze plek ervaren. Waar ze behoefte aan hebben enz.

De investering voor het inbrengen van een vraag tijdens een workshop is 99,- voor de representant is dat 25,-

Tafelopstelling met poppetjes 

Het uitzetten van je hulpvraag gebeurt met poppetjes, symbolen en elementen de in verbinding staan met jou leven in het heden, verleden en de toekomst.

Via een tafelopstelling wordt het onbewuste innerlijk beeld zichtbaar dat jou inzicht geeft in  wat er speelt in jou. 
Door middel van een tafelopstelling kun je waarnemen en op afstand kijken naar jouw probleem of situatie. 

Deze individuele opstelling werkt net zo krachtig door als een familieopstelling met representanten.

De investering voor een individuele opstelling is 189,-  Een individuele opstelling duurt zo'n 1,5-2 uur

Het is mogelijk een gedeelte van de kosten af te trekken van de belasting. Ook zijn werkgevers vaak bereid geheel of gedeeltelijk bij te dragen in de kosten. 

Het is ook mogelijk het traject te bekostigen vanuit PGB.

Opstelling met vloerankers

Tijdens een individuele opstelling maak ik gebruik van vloerankers die de plek representeren van een familielid of een gevoel zoals; verdriet, boosheid enz. Vanuit het innerlijk beeld dat jij hebt leg je deze vloerankers neer.  Ik ga vervolgens op ieder vloeranker staan en geef vanaf iedere plek terug hoe het daar is, voelt enz..

Ik ben dus representant voor iedere plek. Dit is een zeer krachtige manier, waarbij je snel tot de kern en een inzicht komt. 

De investering voor een individuele opstelling is 179,- 

Het is mogelijk een gedeelte van de kosten af te trekken van de belasting. Ook zijn werkgevers vaak bereid geheel of gedeeltelijk bij te dragen in de kosten. 

Heeft u interesse?