Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Het roer om!

 

Herken je dit?

Niet alleen je familie, ook de buren, vage kennissen weten dat jij voor ze klaar staat, dag en nacht. Anderen helpen is je tweede natuur, daarbij vergeet je vaak jezelf. De laatste tijd breekt het je op. Het is te veel! En toch.... schiet je te hulp. Omdat 'nee' zeggen een groot schuldgevoel oplevert.  Nee zeggen is 'Not Done"

Jij bent die fijne collega die meteen de vinger opsteekt als er iets gedaan moet worden. Of het nu gaat om dat project op het werk, het familie uitje naar de Efteling, of de buurt BBQ. Anderen maken dankbaar gebruik van jou, zo kunnen ze lekker achterover leunen. Jij regelt het wel. Ondertussen ben je doodmoe en lijken de hulptroepen ver weg. Dit maakt dat jij, je regelmatig alleen voelt staan. Je verlangt naar wat steun en support.

Je verdient een pluim voor de snelheid waarin jij een compliment van tafel veegt. Liever modder jij zelf maar wat aan, dan dat je hulp vraagt. En als iemand je dan toch te hulp schiet, voel jij jezelf ongemakkelijk en meteen tot last. Je bent geneigd meteen iets groters terug te doen. Liever geef jij, dan dat je ontvangt. Een compliment kun je nog enigszins verdragen, maar bij het idee dat een ander jou moet troosten, draait je maag om.

Anderen betitelen je als; ‘een echte powervrouw’. Misselijk word je van die term. Ze moesten eens weten! Michelle Obama of Chantal Janzen, dat zijn powervrouwen!! Jij draagt slechts een masker. En verdient een Oscar voor de overtuiging waarmee jij dagelijks de rol van ‘de sterke vrouw, die de wereld aan kan’ vertolkt. Hoe anders is de werkelijkheid, want achter het masker zit een gevoelige vrouw die zich verre van sterk voelt.

Jij hebt een radar die feilloos door de drukte en gezelligheid in een groep heen die oom op de verjaardag signaleert die voor zich uit staart. Terwijl hij een suikerklontje in zijn koffie gooit, vraag jij jezelf af: Zou hij ruzie hebben met tante Ans? Of die collega van HR die nerveus lijkt, Wat zou er aan de hand zijn? Het lijkt wel of anderen het helemaal niet opvalt. Het laat je niet los.

Altijd is dat tergend kritisch stemmetje in je hoofd aanwezig. Dat overal commentaar op geeft. Of een kanttekening zet bij wat je zegt of doet. Dat je vertelt dat je er niet toe doet! Dat je het niet waard bent. Dat je stevig toespreekt op die moment dat je 'nee' wilt gaan zeggen. Deze stem bepaald eigenlijk alles wat je doet en zorgt ervoor dat je jezelf iedere dag opnieuw afwijst.

Hoe zou het zijn om?                                    

Het roer definitief om te gooien door;


Voor jezelf te kiezen, zonder dat knagende gevoel de achterbuurvrouw of die verre vriend tekort te doen? Dat je andere helpt, zonder jezelf te verliezen. Dat je met een glimlach terugkijkt op die gekke tijd die achter je ligt, waarin jij ooit als deurmat functioneerde.
 

Niet altijd je vinger op te hoeven steken als er een beroep wordt gedaan op het gehele team. Geen verwachtingsvolle blikken meer, jou kant op. Dat je inzicht hebt in; waar jij verantwoordelijk voor bent en wat de verantwoordelijkheid is van de ander. En die daar ook te laten?
 

Jezelf niet meer voor iedere kar die op je pad komen te spannen. Maar steeds een gezonde afweging maakt als er een beroep op je wordt gedaan, dat jij jouw eigen koers bepaald.
 

Vanuit vertrouwen hulp te vragen en te ontvangen, zonder je ongemakkelijk te voelen of het gevoel te hebben ‘tot last te zijn’ Dat je bij een compliment niet in kramp schiet maar gewoon ‘dankjewel’ kunt zeggen.
 

Niet meer te hoeven doen ‘alsof het goed gaat’ als dat niet zo is. Dat het je lukt je kwetsbaar op te stellen en troost en steun kunt ontvangen. Die jij ook zo graag aan anderen geeft. Want wees eerlijk dat heb jij toch ook soms gewoon nodig?
 

Niet alleen maar te kunnen geven, maar ook de kunst van ontvangen onder de knie te krijgen. Zodat je dankbaar hulp kunt ontvangen zonder meteen iets terug te willen doen? 
 

Je te kunnen verbinden met anderen en je geliefd en gewaardeerd te voelen. En vanuit vertrouwen en veiligheid je kwetsbaarheid te laten zien?

 

In plaats van jezelf af te wijzen. Jezelf te omarmen, liefde te voelen voor jezelf, voor wie jij bent en wat jij kunt.


Onmogelijk?! Ik ben het levende bewijs, dat het wel degelijk mogelijk is.  Been There, Done That! 

 

Het roer om!

Het is tijd dat jij op de eerste plaats komt! Dat jij jezelf kunt ontwikkelen naar de beste versie van jezelf. Zonder je druk te hoeven maken om anderen. Je weet wat ik bedoel. Je talent inzitten voor dat wat jij belangrijk vindt. Want er zit zo veel meer in je dan dat je nu kunt laten zien. Het is tijd voor een nieuwe start, misschien weet je al wat je wilt, maar ben je onzeker over hoe en bang om die start te maken.

In 5 sessies kom je tot de ontdekking wie je bent en wat je allemaal kunt. Je ontdekt dingen die je wellicht niet voor mogelijk had gehouden. Ik help je op jezelf te vertrouwen, om de volgende stap te zetten. Het durven aanpakken en ook loslaten van die zware rugzak vol overtuigingen, verantwoordelijkheden en opgelegde regeltjes. Zodat er ruimte komt voor positieve en fijne dingen.

Want hé, dit is jouw leven. Jij staat aan het roer!  

Zonder oordeel en in een veilige setting gaan we samen jouw uitdagingen aan. Je hoeft het niet langer alleen te doen. En aan het eind van het traject ben je verwonderd over het resultaat. Dat beloof ik je.

De investering voor dit waardevolle traject is 680,- 

Het is mogelijk in 2 termijnen te betalen van  340-

Het is mogelijk een gedeelte van de kosten af te trekken van de belasting. Ook zijn werkgevers vaak bereid geheel of gedeeltelijk bij te dragen in de kosten. Indien je een pgb hebt (wlz of jeugdwet) is vergoeding ook mogelijk.

Een traject bestaat uit:

 • 5 sessies van 1,5 uur (incl.1 mail/bel moment per week)
 • 1 contactmoment per mail of app per week
 • Opstelling met poppetjes en vloerankers
 • Praktische oefeningen en visualisaties om thuis mee aan de slag te gaan.

Waarom een heel traject?

Een verandering vraagt om tijd, het is een altijd een proces, bestaande uit logische en in elkaar overvloeiende stappen. Het is daarom belangrijk dat je alle stappen in verschillende fases doorloopt.

Aan het einde van het traject:

 • Sta jij aan het roer van jouw leven, waarin jij je eigen koers bepaalt.
 • Ben jij die fijne partner en vriendin, die eerst goed voor zichzelf zorgt en daarmee ook voor hen. Daarin maak jij een gezonde afweging voordat je iets toezegt en doe je alleen de dingen waar jij zelf ook achter staat.
 • Herken je jouw triggers en weet je wat je moet doen om niet in je emoties te schieten.
 • Maakt je hart een sprongetje, als iemand je een compliment geeft en zeg je vanuit je hart; Dank je wel! Waardeer je het als iemand je helpt, zonder daar meteen iets voor terug te moeten doen. Het voelt fijn om dingen samen te doen.
 •  Vind je het fijn even je hart te luchten en je gevoel te delen bij je partner je vriendin of een collega als jij een off-day hebt. Lekker even stoom afblazen, zoals de ander dat ook bij jou mag doen. Even die arm om je schouder. Je bent dankbaar dat er mensen zijn waar je bij terecht kunt.
 • Kun jij jezelf kwetsbaar opstellen bij mensen die dichtbij je staan. Een arm om je heen, als troost vind je fijn.
 • Vind je het geen probleem hulp te vragen op de momenten dat je het niet alleen kunt.
 • Voel jij je geliefd en gewaardeerd.
 • ·Sta je positief in het leven, vol vertrouwen in jezelf en het leven. Je gaat iedere uitdaging aan.
 • Weet jij wat zelfliefde is. Je waardeer jezelf om wie je bent en wat je allemaal kunt.
 • Is er een positief stemmetje in je hoofd die je stimuleert, motiveert en waardeert. Deze stem geeft je zelfvertrouwen en lef om de stappen te zetten die je graag wilt zetten. Altijd met een gezonde dosis reflectie. 

Flexibele counseling

Het is mogelijk om een consult in te plannen in de avonduren en of weekend.

Afzeggingen

Alle sessies zijn op afspraak. Kan een afspraak niet doorgaan? Laat dit minimaal 24 uur van tevoren weten. Bij tijdige afzegging hoef ik de afspraak niet in rekening te brengen.